8 Nisan 2012 Pazar

ARTIK TERCİH SARMA TÜTÜN

Sigaralara gelen üst üste  zamlardan sonra, tütün kullanımında artış gözlendi. Tütün satıcıları, zamdan sonra tütün satışında yüzde 64 oranında bir artış olduğunu belirtti.
Sigara tiryakilerinin ekonomik kaygılarla açık tütüne yöneldiğini belirtildi.  Günde bir paket sigara kullanan birinin aylık aşağı yukarı 260 TL civarı para harcadığına dikkat çekti. Açık tütün içen kullanıcılar ise, tütün ve sarma kağıdı dahil ayda 56 TL’ye günlük bir paket sigara ihtiyacını karşılıyor.750 gram tütün günde bir paket sigara içen insanın aylık tütün kullanımına tekabül ediyor.
Şubat ayı sonlarından itibaren sigaraya yapılan zamlardan sonra sigara tiryakileri tütün alımına yöneldi. Açık satılan yerli tütünlerin kilosu kalitesine göre 10-120 TL arasında değişiyor. 1,5 kilo tütünden bir karton sigara çıkarken, 150 gram sigara 13 paket sigaraya tekabül ediyor.
http://www.trturkey.net/2010-sigara-zamlari-ve-sigara-fiyatlari.htmlhttp://www.trturkey.net/2010-sigara-zamlari-ve-sigara-fiyatlari.html
Müşterilerim maddi yük ve bütçe sıkıntısından dolayı açık tütün alıyor”

Anadolu Tütün’ün sahibi Halit Güler, Müşterilerinin genelde bütçe kaygısıyla açık tütünü tercih ettiğini belirten Halit Güler, keyif aldığı için açık tütün içenlerin azınlıkta olduğuna dikkat çekti.
Sigaraya zam geldiği gün birçok yeni müşteri edindim. Burası neredeyse izdiham hâlindeydi. Elimde 420 kg tütünüm vardı o gün. Akşamında ise 16 kg tütünüm kalmıştı. Gerçekten gözle görülür bir artış hâkimdi. Sonrasında zam oranının azaltılması bile satışları etkiledi.
Tütün Pazar İhtiyacı ve Yeni bir İlgi Alanı Oluşturuyor
Güneydoğu’daki insanların hiçbirisinde kanser yok. Sebebi temiz tütün kullanmaları. İyi bir tütünde sadece nikotin bulunur. Yaprağın ortasındaki damarda saklıdır nikotin. Ama diğer sigaralarda zifir bulunur. Sağlığa en çok etki eden madde zifir ve diğer kimyasallardır. Fabrikasyon içen kullanıcı 100 metrede tıkanıyorsa, açık tütün içmeye başladıktan sonra tıkanma mesafesi 300 metreye çıkıyor. 



                                                                 OĞUZHAN KOÇAK GİT-3 090502019

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder