9 Nisan 2012 Pazartesi




Türk denizcilik tarihinde büyük gün





Dünyada  az sayıda bulunan elektirik üreten gemilerinin altıncısı da bugün İstanbul tersanesinden denize indirildi. bu tıp gemilerin amaçları yük taşımak değil elektirik üretmesi dir. Bu yüzdende maliyetleri çok pahalıya mal olmaktadır.altıncısı bugün denize indirilen gemi bundan sonra da dört tane daha projede olduğunu bunların en yakın zamanda da denize indirileceği açıklandı.Törende konuşma yapan Ulaştırma bakanı SAYIN BİNALI YILDIRIM :Ülkemiz adına büyük bir yatırım olan bu gemilerin devamını da geleceğinden hiç şüphemiz bulunmamaktadır bu yatırımları yapan SAYIN HIZIR KALKAVANI tebrik ediyorum. Daha sonra konuşan Hızır Kalkavan ise yaptığımız yatırımlar sadece ülkemiz için değil tüm dünya ya hizmet etmek içindir. Bu gemi dünya üzerinde elektirik olan yerlere elektirik üretmek için yapıldı umarım ülkemiz için yapılan bu yatırımlar sadece biz değil bütün büyük yatırımcıların dikkatini çeker.

Yapılan konuşmaların ardından denize indirilen gemi 1 nisanda ilk seferine çıkıp Afrika ülkelerine gidecek .Kısaca geminin özelliklerinden bahsedersek gemi gittiği limanda bulunan yere elektirik üretmekte eğer ihtiyaç duyulursa 6 ay boyunca hiç durmadan full kapasiteyle çalışmakta.

Ariyetten tören esnasında tören alanına pankartlarla giren bir grup Greenpeace uyesi  kısa süreli  arbede yaşan dı. Yaşanan bu gösteri tören alanında kısa süreli gerginliğe yol açtı.



                                                         MEHMET SEFA MACİT
                                                                     070503059
                                                                           HİT -4

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder