9 Nisan 2012 Pazartesi

ECZACILARIN SORUNLARI BİTMİYOR


MÜHAM

Uzun yıllardır bürokrasi ile boğuşan eczacıların sorunlarına her geçen gün bir yenisi ekleniyor.
  Uzun yıllardır kamu kurum iskontosu nedeniyle ilaç satışlarında kar yerine zarar eden eczacılar, kamu kurum iskontosu oranlarının iyice arttırılması nedeniyle zor günler geçiriyor. Sosyal Günvenlik Kurumu’ nun sağlık bütçesini aşmamak adına ilaç firmalarına ve eczanelere getirdiği iskontoda yapılan artışlar tam manasıyla eczacıların belini büktü.
  Bütçe Uygulama Talimatı gereği her bir ilaca ayrı bir ödeme şartı getirilmesi ve bu talimatların sıklıkla değişmesi nedeniyle eczacılar şaşkına döndü. Talimatlara uygun davranmak mecburiyetinde olan eczacılar, vatandaşlar ile büyük sorunlar yaşamak zorunda bırakıldı. Maltepe’ de eczacılık yapan Ayten Eroğlu; ‘’Sürekli değişen talimatı, sürekli de takip etmek durumundayız. Müşteriye durumu izah etmekte zorlanmanın dışında, talimatları kaçırırsak kurumlardan reçete bedellerini de alamıyoruz, maddi zarara uğruyoruz’’diye konuştu.  İlacı devlet tarafından ödenen hastalar, eczaneye geldiklerinde ilaçlarının ödemesinin durdurulduğunu öğrendiğinde hesabı eczacılardan soruyor.
  İlaç takip sisteminin de ek bir sorun olduğunu söyleyen Eczacı Ayten Eroğlu; Sistem tam bir kaos olmuş durumda,  bu sistemin bir iş külfetinden başka bir işe yaramayacağını düşünüyorum’’ derken, şu sıralar tüm ecza depoları ve eczanelerin iş yükünün arttığını ve eleman artışına gittiğini, fakat sistemin hala çıkmazda olduğunu sözlerine ekledi.
 Dilerseniz eczacıların sorunlarının tartışıldığı www.eczacininsesi.com sitesinden bilgi edinebilirsiniz.


 


                                                                                                Ali YİĞİT
                                                                                                Radyo, Televizyon ve Sinema
                                                                                                080501002

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder