9 Nisan 2012 Pazartesi

İSTANBUL OYUNCAK MÜZESİNDE HAREKETLİ GÜNLER

Sunay Akın'ın İstanbul Göztepe'de kurduğu 'Oyuncak Müzesi' yaz aylarının yaklaşmasıyla ziyaretçi akınına uğradı.




MÜHAM

Güncelleme: 12.15 TSİ 09 Nisan. 2012 Pazartesi

İSTANBUL - İstanbul Oyuncak Müzesi küçüğü büyüğü her yaşa, her kesime hitap etmeye devam ediyor. 23 Nisan 2005'te kurulan ve Türkiye'de ilk oyuncak müzesi olma özelliğini de taşıyan müze gitgide daha çok ilgi görüyor.

Oyuncak Müzesi'nin kurucusu araştırmacı-gazeteci-yazar Sunay Akın müze düşüncesinin yurtdışı gezilerinde ortaya çıktığını, değerli olan her şeyi koruma altına almak gerektiğini ve de oyuncağın bir simge olduğunu, hayata dair her şeyin oyuncakta olduğunu söylüyor.

Müzeyi ziyaret edenler çok memnun ve şaşkın olduklarını ifade ediyorlar. Ziyaretçilerden Şeyma Saburlu: Müzeye ilk defa geldiğini, çok beğendiğini, özellikle eski oyuncakların daha değerli ve el yapımı olduğunu söyledi. Böyle oyuncakları burada toplamak bir başarıdır diye düşüncelerine son veriyor. Bir diğer ziyaretçi Taylan Tarım ise müzenin çok etkileyici olduğunu özellikle Alman ve Japon yapımı bir çok oyuncak olduğunu, şimdiki çoğu oyuncağın bu oyuncaklar yanında çok atıl kaldığını söyleyerek sözlerine son veriyor.

Eğer sizde bu müzeyi merak ediyorsanız Göztepe'deki yerine gidebilir. Veya herhangi bir bilgi almak istiyorsanız www.istanbuloyuncakmuzesi.com  adresini ziyaret edebilirsiniz.









                                                                                      TUĞBERK EKİN UAB-2 090603025

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder