9 Nisan 2012 Pazartesi

BİLİNÇSİZCE ZAYIFLAMAK HAYATİ RİSK TAŞIYOR



MÜHAM
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte fazla kilolarından kurtulmak isteyen kadınlar çareyi zayıflama haplarında buluyor...

Ülkemizde birçok bayan spor yaparak veya uygun bir diyet programıyla kilo vermek yerine zayıflama haplarını tercih ediyor. Günümüz son trendlerinden olan bu haplar bilinçsizce kullanıldığında ölüme dahi yol açabiliyor. Uzmanlar bu hapların sağlık bakanlığı onaylı olmasını ve doktor kontrolünde kullanılması gerektiğini vurguluyor.http://www.saglikliyasa.com/tag/zayiflama-ilaclarinin-zararlari

Kavacık-Otağtepe tıp merkezi Uzman Diyetisyen Özgü Yusufoğlu konuyla ilgili fikirlerini şu şekilde dile getirdi; “ Zayıflama haplarının çoğu sağlık bakanlığı kontrolünde değil. Aslında bu haplar kilo vermeye yardımcı olarak kullanılabilir. Genellikle gıda ve tarım bakanlığından onaylılar. İlk problem bu. İkinci problem ise, bu ilaçların etiketinin içerisinde ne yazdığı net olarak bilinmiyor.Yani içerisinde tehlikeli, metabolizmayı çok hızlandıran verilmemesi gereken ya da doktor kontrolünde verilmesi gereken bir madde varken etikette doğal maddeler içerir diye yazılabilir.Bu doğal etken maddeler de kişinin sağlığıyla uyumlu olamayabiliyor. Birçok insan çaba harcamadan kilo vermek istiyor. Bir tablet yutayım ve kilo vereyim diye düşünüyorlar. Bunu tercih edenler çaba harcamak istemeyen insanlar. Besin desteği olarak diyetisyen veya doktor kontrolünde olması lazım ve kişiye özel olarak dikkatli bir şekilde verilebilir. Zayıflama ürünleri içerisinde çok fazla kategori var. İçerisinde çok çok kuvvetli olmaması gereken tiroid uyarıcı maddeler olan zayıflama hapları da var. Bu da çok tehlikeli kesinlikle verilmemesi gerekir. Bu hapları tercih eden insanların dikkat etmesi gereken en önemli özellik "üzerinde klinik çalışmasından geçmiştir " ibaresi bulunulan ilaçların tercih edilmesi gerektiğini söyledi.

Zayıflama haplarının vücuda bir çok zararı vardır. Sağlık Bakanlığı’nın onayı olmadan satılan zayıflama hapları yüzünden ülkemizde pek çok insan hayatını kaybediyor. Bu hapları kullanarak zayıflamak sağlıklı değildir. Sağlıklı olarak zayıflayabilmek için, doktor gözetiminde uygulanacak olan bir diyet programı ve egzersizle kilo vermek daha sağlıklıdır.



 


Esra Paşalı   HİT-4

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder