10 Nisan 2012 Salı

MUHTEŞEM SOLOTÜRK

Türk Hava Kuvvetlerinin 100’üncü kuruluş yıl dönümünde Türk Milletine armağan ettiği yeni bir değer olan SOLOTÜRK’ün grafik tasarımını uzun süreli ve özenli bir çalışmanın sonucunda konusunda yetkin grafik tasarımcısı Sn. Murat DORKİP tarafından yapıldı.
MÜHAM

SOLOTÜRK’ün üzerinde, tarih boyunca Türk Milletinin ve Türk Hava Kuvvetlerinin sembolü olan kartalın yeniden yapılandırılmış bir ayrıntısı yer almış. SOLOTÜRK uçarken altında görülen ay yıldızın altın renkli olması, ulusal simgemizi göklerde dalgalandıran Türk Hava Kuvvetlerinin, Türk Milletinin onur timsali olan bayrağımıza ve temsil ettiği manaya bağlılığını ve verdiği değeri gösteriyor. Uçağın üstündeki gümüş renkli yıldız, Türkiye Cumhuriyetinin ve Türk Hava Kuvvetlerinin 21’inci yüzyılın yıldızı olma idealini simgeler. SOLOTÜRK uçarken kanadının üzerinde görülecek olan mat siyah üzerine parlak siyah renkte yerleştirilmiş kartal, havacıların ruhundaki özgürlüğü ve kararlılığı simgeler. Uçağın burun kısmına doğru uzanan siyah ve gri çapraz çizgiler ise havacıların hızlı düşünme ve karar verme, sürekli ilerleme ve sınır tanımama gibi niteliklerini betimler. Genel olarak SOLOTÜRK’ün grafik tasarımı, “Türk Hava Kuvvetleri Çağıyla Yarışıyor” sloganının somutlaşmış bir ifadesidir.
 Hv.Plt.Bnb. Murat KELEŞ 18 Mayıs 2010 tarihinde Tek F-16 Gösteri Uçuşu için ilk eğitim sortisini gerçekleştirmiş Türkiye’nin ilk F-16 Solo Gösteri pilotu olmuştur. Başlangıcı olan 01 Eylül 2010 tarihinde 4. Ana Jet Üs K.lığı’nda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Hv.K.K. Org. Hasan AKSAY’a yapılan  ilk gösteri uçuşunda,tören sonrası Solotürk uçuş montu ve şapkası hediye edilen Abdullah Gül ‘Gösteriyle gurur duyduğunu belirterek; Barış istiyorsanız cenge hazır olmalısınız’ dedi.
Hv. K.K. Org. Hasan AKSAY tören sonrası yaptığı konuşmada ‘Türk Hava Kuvvetleri çağıyla yarışıyor, söylemiyle çıkılan zorlu yolda en büyük gücü Türk milletinin duyduğu sarsılmaz güvenden aldıklarını belirtti.
http://www.sabah.com.tr/Gundem/2011/06/02/muhtesem-turkler-havada#
Emre ISI HİT-4

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder